Feministes per la Independència

Decàleg

Decàleg per a la República Catalana lliure, independent i feminista – 8 agost 2015 presentat a El Vendrell. L’11 de setembre presentació a la Meridiana, Barcelona.

Reclamar la llibertat nacional i la justícia social és insuficient. Sense acabar amb el patriarcat no aconseguirem una societat més lliure i justa. Com hem dit en altres ocasions, un nou Estat no és una condició suficient per assolir la igualtat de gènere i per protegir i ampliar els drets de les dones. Però sí que representa una oportunitat històrica per reformar i transformar les institucions econòmiques i polítiques així com les cultures i valors patriarcals que les sustenten.

Per fer un nou país millor per a totes i tots us presentem el nostre Decàleg.

Traduccions del decàleg a diferents llengües: aranés, castellanoeuskara, galego, deutsch, english, français, italiano, turc , português… amb ajuda de les traductores Ainhize Lopez Agirregoikoa (euskara), Alba Alonso Álvarez (galego), Eva Möckel (deutsch), Flora Burchianti (français), Roser Faure Lliminyana (aranés), Tània Verge Mestre (english), Betti Mion (italiano).

Moltes gràcies a totes!