Feministes per la Independència

Dijous 23 de febrer: Un país nou. Un país millor, amb Lluís Llach

Deixa un comentari

conversa-lluis-llach-vora-729x1024Un país nou. Un país millor. Conversa sobre procés constituent i participació ciutadana amb Lluís Llach a la Casa Elizalde, organitza: Sobirania i Justícia
És innegable que la societat civil ha estat un poderós agent instigador que, amb les institucions, ha portat Catalunya on és ara: a punt de decidir a les urnes si vol esdevenir un nou estat dins d’Europa. El Parlament i el Govern de Catalunya estan compromesos amb la celebració d’un referèndum d’autodeterminació que haurà d’arribar enguany, no més enllà del mes de setembre. Si una majoria de catalans s’inclina pel “Sí” s’engegarà, tot seguit, la primera fase del procés constituent que comptarà amb un ambiciós programa de participació ciutadana. Entitats i partits debatran en un fòrum social constituent sobre els principals aspectes del nou marc político-jurídic. Una consulta ciutadana validarà les resolucions a què s’arribi i esdevindran vinculants per l’Assemblea General, l’ens encarregat de redactar la constitució catalana els membres del qual seran elegits en unes eleccions el 2018. Finalment, la carta magna haurà de ser ratificada mitjançant un nou referèndum.
El procés constituent ens ofereix l’oportunitat que el nostre país es pugui repensar, reformular a fons. Respon a la noció d’una Catalunya sobirana, forjada amb l’empenta i les aportacions dels seus ciutadans, i fonamentada en una democràcia avançada capaç de trobar un equilibri entre democràcia representativa, participativa, i directa. No volem només un país nou, en volem un de molt millor.
Malgrat que el full de ruta sobiranista reserva un paper preeminent a la participació ciutadana durant el procés constituent, la incorporació ulterior del referèndum, les negociacions per aprovar els pressupostos del 2017 i les histriòniques maniobres del Govern espanyol per fomentar una judicialització constant, han endarrerit la seva execució. No s’ha constituït encara ni la Comissió de Seguiment (Parlament) ni el Consell Assessor (Govern), òrgans que inicialment s’havia previst desplegar en l’últim trimestre de l’any passat.
Dijous, 23 de febrer, des de 2/4 de 8 fins a les 9 del vespre conversarem de tot plegat amb Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí al Parlament. Llach presidí la Comissió d’Estudi del Procés Constituent (CEPC) les conclusions de la qual foren discutides i ratificades pel Ple el passat mes de juliol, malgrat la interlocutòria del Tribunal Constitucional instant a la no celebració del debat. Com és ben sabut aquí rau l’origen del procés judicial contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
L’esdeveniment tindrà lloc a la Sala d’Actes de La Casa Elizalde (València, 302, Barcelona) i també comptarà amb la participació de Beni Saball, portaveu de Reinicia Catalunya, i Jordi Domingo, portaveu de Constituïm. Serà, Isabel-Helena Martí, presidenta de Sobirania i Justícia, qui presentarà i moderarà l’acte.
Les inscripcions per assistir-hi s’han d’adreçar a monica.morros@sij.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s