Feministes per la Independència

Llibertat, Igualtat, Diversitat

Deixa un comentari

06FireVolem un país nou on la Llei LGTBI estigui desplegada al 100% i sigui efectiva en la lluita per l’eradicació de qualsevol violència lgtbifòbica. Un país nou on totes i tots siguem radicalment lliures!

En motiu del 28Juny Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI, a Barcelona la Comissió Unitària 28J organitza Actes descentralitzats amb la crida: Les plurisexualitats trenquen binarismes. La Mani a bcn: 2 juliol 18:30h Pl.Universitat

I el Casal Lambda presenta la Mostra FIRE 2016 Liberté, égalité, diversité, del 30 de juny al 10 de juliol , la 21a Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià.  Llibertat com a antídot contra aquesta patològica intolerància de l’ésser humà que té “por” al diferent; igualtat com a garantia dels drets de tots i totes; diversitat per ser diferents, sense por.

Més de 50 pel·lícules a l’Institut francès de Barcelona. Programa

Joako Ezpeleta, Co-director Mostra FIRE!!:

Si alguna cosa ha caracteritzat el FIRE!! durant aquests últims anys, ha estat la defensa de dos principis fonamentals.

D’una banda, la vocació universal del nostre missatge en mostrar, a través del cinema, la realitat de les persones LGBTI a tot el món, sense limitar-nos a la nostra. Els drets de les persones són universals i no desistirem en la nostra lluita fins que es respectin en tot el món. Sempre recolzarem la globalització dels Drets Humans perquè la universalitat és l’essència tant de l’art com del cinema. Per això veurem enguay pel·lícules de Xile, Lituània, Japó, Suècia, Kenya, Mèxic, Estats Units, Àustria, Filipines o del nostre país. I es parlarà de la diversitat afectiva, sexual, de gènere, amb històries d’amor, de desengany, de dolor, de lluita… Històries de ficció i documentals de vides admirables.

D’altra banda, aquesta mateixa visió universal de la diversitat ens obliga a no quedar-nos només en la defensa dels drets del nostre col·lectiu sinó a obrir-nos a tota la societat en una doble direcció: atraient d’una banda a tota mena de públics per conèixer la nostra realitat i, alhora, incloure en aquesta mirada a altres col·lectius vulnerables i maltractats per la seva raça, orientació sexual, nacionalitat, gènere o idees religioses. Quan ataquen un de nosaltres, ens ataquen a tots; quan una dona és maltractada, tots ho som; quan a un ésser humà se li considera “il·legal” i ha de ser deportat, tots som rebutjats; quan la ideologia intolerant i excloent s’imposa en qualsevol lloc del món, tots som ferits. Quan la llibertat, la igualtat i la diversitat es retallen, ja comencem a estar morts.

Per això FIRE!! és un crit a la consciència, una flama per la regeneració. I aquest any posem el focus en la dona, de front, sense etiquetes, i la situem amb tot el seu poder en el centre del missatge amb l’esperança que la seva energia s’expandeixi des de la posició més humil fins als centres reals del poder i contribueixi a fer-nos més lliures, més iguals i a acceptar la diversitat com una font de riquesa, de respecte i de justícia.

Llibertat com a antídot contra aquesta patològica intolerància de l’ésser humà que té “por” al diferent; igualtat com a garantia dels drets de tots i totes; diversitat per ser diferents, sense por.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s