Feministes per la Independència

Obriu fronteres, volem acollir….i exigim vies segures!

Deixa un comentari

The bathrooms at Kara Tepe, with clearly marked and separated areas for men and women.(Miriam Berger for Quartz)El 19 de juny és el Dia internacional per l’eliminació de la violència sexual en situacions de conflicte i el 20 de juny és el Dia mundial de les persones refugiades. Malauradament, totes dues dates estan molt relacionades.

Aturar la violència i les violacions en temps de conflicte i posterior al conflicte, les cometin qui les cometin és fonamental. Milers de dones i criatures que fugen dels seus països s’enfronten a més violència en el llarg camí cap a la llibertat que busquen. La violència sexual que pateixen és terrible: a mans d’altres refugiats, traficants, per la policia, cascos blaus…no hi ha llocs segurs per a elles, ni tan sols els campaments que s’han habilitat per a la massiva arribada de persones que busquen refugi a Europa, sortint de Síria, Afganistan, i països africans…

Afortunadament, les activistes del projecte Women under Siege intenten visibilitzar i denunciar la situació de les dones a totes les zones de conflicte amb reportatges excel·lents com The missing women of the Mediterranean refugee crisis, i donant a conèixer les històries de la Roma o la Fariyal, entre moltes altres.

Estem construint la República Catalana i la volem lliure i digna per a totes i tots, vinguem d’on vinguem. Som un país d’acollida, malgrat que encara formem part d’un Estat Espanyol vergonyós, incapaç de complir les penoses quotes d’acollida a persones refugiades, i d’una Unió Europea que tanca fronteres davant el patiment de milers i milers de persones que fugen de guerres, de les quals no en tenim les mans netes.

Volem unes relacions internacionals basades en la solidaritat i el respecte de tots els pobles, i no fonamentades en relacions d’explotació dels recursos naturals i de les persones ni en la força de les armes.

Volem l’eradicació de totes les violències que pateixen les dones i criatures, principi fonamental per garantir els Drets Humans de totes i tots.

Volem la lliure circulació de persones per la nostra terra, som un país d’acollida perquè partim de la memòria històrica de les persones que també van patir l’exili.

Diumenge la Plataforma Stop Mare Mortum i l’Assemblea Nacional Catalana convoquen manifestació a Barcelona, 18h Plaça Universitat amb la crida “Obriu fronteres, volem acollir”… ens veiem allà, també per exigir vies segures!

A la mani hi haurà un bloc feminista!

img_4809

 

Foto: Banys a Kara Tepe, Ben assenyalada la zona per a dones i zona per a homes. Miriam Berger for Quartz

 

Feministes per la Independència

femviacat@gmail.com

http://feministesperlaindependencia.cat

 

Articles enllaçats:

The radically simple way to make female refugees safer from sexual assault: decent bathrooms. 27 de maig 2016, Miriam Berger a Quartz

The missing women of the Mediterranean refugee crisis.

From Afghanistan to Hungary and beyond: The journey of one refugee family. 25 de setembre 2015,

“We can’t go back. We have nothing left’: Syrian refugee women on the border. 21 de setembre 2015,

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s