Feministes per la Independència

Dones, Aigua, Vida, en un país lliure. #Riuada5J

Deixa un comentari

IMG_20160604_132452Dones,  Aigua, Vida, en un país lliure

El cicle de la vida no seria res sense l’aigua, l’aigua fa créixer les llavors, omple  els rius i els bassals, calma la set.

Terra, fang, aigua dibuixen  el contorn d’una part del nostre petit país, que s’entesta a ficar-se dins la mar. La historia del delta s’ha configurat  gràcies a les anades i vingudes del riu, de les riades, dels llims que deixava,  de les persones que es van entossudir a viure-hi i que gràcies al seu treball quotidià el van fer realitat.

En la construcció d’un país hi intervenen de manera decisiva dones i homes, sovint els homes amb nom i cognom i sovint les dones de forma anònima, però que gràcies al seu treball continuat, incansable, imparable e impagable donen forma, color, vida, continguts als diferents indrets dels Països Catalans, també al delta i en la lluita per defensar lo riu.

Igual que la salabror de la terra del delta s’apaivaga amb l’aigua dolça del riu  omplirem de ferma dolçor la nostra decisió de viure en un país lliure en el que no vendrem la terra, ni l’aigua, en el que treballarem per a valorar totes les feines i treballs, especialment els que són imprescindibles per al sosteniment de la vida i del planeta.

Com a Feministes per la Independència  ens solidaritzem amb la gent de les terres de l’Ebre i el seu clam de LO RIU ÉS VIDA a la vegada que volem afirmar el nostre dret a fer respectar  la natura, els treball dignament realitzats per les persones en la seua subsistència, els drets humans de les dones, el dret a decidir lliurement en quin país volem i com volem viure.

Ens mobilitzem en la defensa del  riu i en contra de la injustícia que suposa l’aprovació del Pla Hidrològic per a Conca de l’Ebre que consenteix que el Delta es quedi sense cabals i desaparegui. Rebutgem l’imposició del govern del Regne d’Espanya que sentenciarà el Delta de l’Ebre. La preservació del Delta de l’Ebre un repte de país!

La lluita del riu també és la lluita de les dones!

Els  rius no es venen, els rius es cuiden i es defensen.

En defensa del territori i el dret a l’aigua….totes a la mani

Lo Riu És Vida

diumenge 5 de juny ens veiem a la manifestació #riuada5J  l’Ebre sense cabals és la mort del Delta!

FxI

Beatriu, Érica, Àngels

Fotos: companyes amb les gotes d’aigua, 4 juny Jornades Feministes Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s