Feministes per la Independència

MILITARITZACIÓ i MILITARITZANT

Deixa un comentari

vullvolem19

Escrit de Vicky Moreno Campon, reflexió basada en els darrers fets actuals que tenen molt a veure amb els Drets fonamentals: Justícia, Llibertat i dignitat parlats ahir a la xerrada amb Julie Wark.

MILITARITZACIÓ i MILITARITZANT

A hores d’ara s’han donat tres elements per parlar de la militarització. És una reflexió per tal que totes puguem compartir, dialogar , discernir… Elements que han tingut lloc darrerament a  casa nostra.

  • Un d’aquest elements és el de la concentració de los “ legionarios”a la Plaça de Catalunya dissabte 28 de Maig.  Des de la perspectiva antimilitarista, aquesta concentració expressa de manera real i simbòlica, el poder  d’un estat centralista – patriarcal – que vol emporuguir qualsevol  forma de dissidència, desobediència o separació, vers aquest estat central que nega i renega i no admet el dret d’autodeterminació dels pobles. Aquesta concentració militarista per nosaltres Feministes X la Independència es  contradiu del tot amb El País que Volem: LLiure d’exèrcits.
  • Un altre element que ha coincidit en aquest dies: els aldarulls violents en el barri de Gràcia. Les imatges han mostrat que els conflictes no tenen cap altra forma de resoldre’ls que no sigui amb la força. Violència contra violència.

Aquesta situació ens porta a pensar en la manca de formació “ urgent”, en l’àmbit de la mediació i la resolució de conflictes . Cap conflicte es pot donar per tancat sinó s’ha arribat a una solució – justa per les dues parts –  Els aldarulls de Gràcia, una bona part procedeixen d’un altre conflicte que no es va tancar sinó que es va apaivagar amb una solució econòmica, quan el que requeria era una solució política. Ara el que tenim és un contínuum de la violència pel que fa el tema Okupació d’espais buits.

Per afegir important, resulta que entre el S.Trias – home – i la Sra Ada Colau, es vol presentar com un conflicte de confrontació – únicament – ideològica, quan aquí també existeix un component de gènere.

  • Un tercer element : la sentencia del cas Quintana. Avui s’ha dictat sentència absolutòria vers els dos agents  en principi responsables dels trets amb pilotes de goma. Absolutòria perquè no s’ha pogut demostrar que els trets els hagin dut a terme aquests agents.

L’Esther Quintana, volia Justícia amb reparació. Una reparació més enllà de l’econòmica; una reparació que la sentència d’avui ha deixat fora de banda. L’Esther  el que demanava és el reconeixement d’aquesta responsabilitat davant l’atac que va rebre. I això no ha estat així.

Com moltes altres dones en altres situacions de conflicte i violència, demanen Justícia amb Reparació. I cal que s’entengui què vol dir.  Topem un cop més amb el militarisme. Les persones que es jutgen no són qualsevol persones, són Mossos d’Esquadra. Són persones que disposen d’armes i que són ells qui decideixen quan utilitzar-les seguint un protocol (ordres).

La Justícia, la relació i informació dels mitjans de comunicació, les decisions i permissivitat de determinades expressions de militarisme….formen part d’aquest militarisme militaritzant del sistema Patriarcal.

Ham de continuar treballant reflexió conjunta, l’anàlisi dels fets, i les aportacions d eles companyes que tenen amb nosaltres l’objectiu comú:

PER UNA  VIDA i UN PAÍS. LLIURE DE VIOLÈNCIES MILITARISTES (Patriarcals)

Vicky Moreno i Campon. Feministes per la Independència, 27 de maig 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s