Feministes per la Independència

Agenda Feminisme+Independència Abril 01-11/04

Deixa un comentari

01/04 Conferència “La lluita contra el TTIP des del feminisme“, a Espai Contrabandos + 4/04 Cassolada contra pp i ue  + 5/04 Conferència de Fina Birulés al CCCB + 6/4 Inauguració exposició Simone de Beauvoir a l’Institut Francès bcn + 7/04 Conferència matriarcats…a l’ICAB + 07/04  Història del Feminisme: recuperar genealogia, al CADCI +  + 8/04 Trobada amb ReiniciaCatalunya. Construïm la República catalana feminista, a Ca la Dona + 9/04 Dones empresonades, dones afusellades, a Ca la Dona + 11/04 Eulàlia Reguant i Lluís Llach a Les Corts

01/04 Conferència “La lluita contra el TTIP des del feminisme“, a Espai Contrabandos

federici_abril-768x386Presentació a càrrec d’Aida I de Prada. Intervencions de Sílvia Federici (escriptora, professora i activista del moviment autònom i feminista) i Carme Murias (activista de la campanya “No al TTIP”) al carrer de la Junta de Comerç, 20 de Barcelona.mapa

El debat sobre el marc territorial, polític i econòmic de la Unió Europea i els seus tractats és més viu que mai en uns moments on els valors de les institucions europees estan qüestionats des de tots els àmbits de la societat. Encarar aquest debat des d’una perspectiva feminista es fa imprescindible i alhora urgent.

Organitzen. LITERAL 2016, fira d’idees & llibres radicals, juntament amb La Hidra Cooperativa / Fundación de los Comunes i la col·laboració de l’Espai Contrabandos +

cassolada1dilluns 4/04 [GRUPMOTOR STOPMM] CASSOLADA CONTRA EL PP i LA UE (#UETurkey)

Adjuntem cartell i l’enllaç de l’esdeveniment  CASSOLADA CONTRA EL PP i LA UE – NO A L’ACORD UE-TURQUIA del proper 4 d’abril, davant la seu del PP,  a les 19h, per a dir #NoEuropaFortalesa #UErgonya #UETurkey #RefugeesWelcome #ProuRacisme Per la pau i la convivència., bcn

Esdeveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/913859742065903/

Esdeveniment Twitter: https://twitter.com/stopmaremortum/status/714424309079547905

PS: màxima difusió, si us plau

​–

revolucio_pag5/04 Una revolució sense model. Feminisme i transformació. Conferència de Fina Birulés

19.00 – 20.30 al CCCB, barcelona. c/Montalegre, 5 – 08001 Barcelona

El feminisme dels anys 70 fou en bona mesura fruit d’una generació que, per dir-ho d’alguna manera, va descobrir l’experiència de la política, que conegué el poder i l’entusiasme que neix de prendre de manera concertada la iniciativa en la vida pública. Es tractà d’una generació amb una gran voluntat d’acció i una destacable confiança en la possibilitat de redissenyar l’espai comú. Fou una insurrecció creativa que aspirà a respondre als esdeveniments i a donar lloc a noves formes de relació i de discurs i ho va fer sense recórrer a cap mena de text sagrat, de forma que es manifestà com a pràctica, com un actuar sense model –El segon sexe no és en cap sentit l’equivalent dels textos teòrics del marxisme ni tampoc assimilable a un decàleg. Efectivament, no hi havia representació d’un model de societat futura, sinó un continuat posar-se en joc i córrer el risc de l’acció, de manera que no va ser fàcilment reductible a fórmula ni a bandera. Aquesta característica, estranya als moviments revolucionaris moderns, es va traduir en nombroses línies d’acció, en molts corrents o tendències, sovint en conflicte entre ells, com sabem.

Dècades després d’aquella explosió de llibertat, podem parar atenció al seu llegat i veure’l entreteixit en les formes contemporànies d’activisme feminista.

Amb aquesta conferència, l’Institut d’Humanitats de Barcelona i el CCCB s’uneixen a la commemoració del 40 aniversari del naixement del moviment feminista a Catalunya, marcat per la celebració al paranimf de la Universitat de Barcelona, de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, al maig de 1976.

Aquesta conferència inaugura el curs “Grrrls! Feminisme i activisme contemporanis“, dirigit per Elena Laurencia, À. Lorena Fuster i Florencia González. El curs està organitzat per l’Institut d’Humanitats de Barcelona i tindrà lloc entre el 21 d’abril i el 9 de juny.


6/04 Inauguració EXPOSICIÓ D’HOMENATGE A SIMONE DE BEAUVOIR

EXPO BEAUVOIRUs convidem a l’exposició col.lectiva d’Homenatge a Beauvoir que hem organitzat a l’Institut Francès de Barcelona amb motiu del 30 aniversari de la seva mort. Carrer Moià, 8, bcn.  Es prega confirmació a: observatoricultural@gmail.com

Com a part de l’HOMENATGE A SIMONE DE BEAUVOIR, que l’OCGènere ha coordinat a l’Institut Francès de Barcelona, el 6 d’abril a les 19h inaugurem l’exposició que Maïs Jorba i Marta Darder han comissariat i que porta per títol una frase dels Diaris de juventut 1926-1930 de la filòsofa francesa:“J’accepte la grande aventure d’être moi”.

La mostra reuneix les obres de 9 artistes catalanes, algunes d’elles primeres espases de l’escena artística, i que per ordre alfabètic són Eugènia Balcells, Marta Chinchilla, Mari Chordà, Marta Darder, Maïs, Àngels Ribe, Soledad Sevilla, Eulàlia Valldosera i Ester Xargay.

Preguem confirmació a l’adreça de l’OCGènere:
observatoricultural@gmail.com
​—-

Plantilla by Pixartprinting

7/04 Conferència “Matriarcats. Un model de societat vigent”.  organitza La Comissió de Dones advocades

Benvolgudes, benvolguts, Us faig a mans la convocatòria de la conferencia que hem organitzat la Comissió de Dones Advocades. “Matriarcats. Un model de societat vigent”.

7 d’abril de 2016,  19.00 h.,  Pati de Columnes ICAB. C/ Mallorca, 283 / cantonada Roger de Llúria. bcn

Els nostres actes son oberts, en podeu fer tota la difusió que vulgueu. Per una millor organització de l’acte és millor que en feu la inscripció comissions @icab.cat  Però no deixeu de venir si no la heu fet. Us esperem.

Us fem a mans també per si és del vostre interès  dos enllaços, el del blog i el del web de la conferenciant Anna Boyé on hi han les dades del viatge a la societat matriarcal minangkabau de Sumatra, i  més informació del projecte Matriarcats. http://blog.annaboye.com/

http://matriarcados.com/

​—

Cdb_RLHXIAAgWUb.jpg large07/04 Història del Feminisme: recuperar genealogia, al CADCI (nova data, en substitució del 1/04 del cartell)

1a Sessió del Cicle de Formació Feminista d’Endavant, ciutat vella, amb Maria Mena i Cristina García,  Justa Revolta

Rambla Santa Mónica 10, 1er, bcn


8/04 Trobada amb ReiniciaCatalunya. Construïm la República catalana feminista, a Ca la Dona
participa-a-reinicia

Us convidem a acompanyar-nos a la trobada amb Beni Saball, integrant de Reinicia Catalunya, per conèixer aquesta Plataforma i el projecte de Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya per a la construcció d’un país nou. Serà divendres 8 d’abril a les 18h a Ca la Dona.

El passat 5 de març, Feministes per la Independència vam assistir a la presentació de la Convenció Constituent on vam explicitar la necessitat de comptar amb les dones en qualsevol iniciativa per a la construcció d’un país nou. Ara que s’obre una fase constituent…. Podem establir aliances que assegurin la participació activa de totes les dones arreu del país? Com ho fem per tal que les aportacions feministes arribin fins el final del procés?

Després de la presentació, debat amb totes les assistents.

Organitzem la trobada amb les companyes de l’ ANC Dones per la Independència.

Construïm la República Catalana Feminista…vine!

On? Ca la Dona. carrer de Ripoll 25 de Barcelona

FxI


090420169/04 La República Feminista de Ca la Dona: Dones empresonades, dones afusellades. La República Feminista de Ca la Dona

Esteu totes convidades a celebrar el 5è acte que fem a Ca la Dona en memòria de les dones republicanes: Dones empresonades, dones afusellades.

Enguany fa 80 anys de l’inici de la guerra civil espanyola. Per a moltes persones començava una època fosca, de repressió i mort, però també de lluita i de resistència. Avui volem recordar i homenatjar les dones que van combatre contra el feixisme i per les llibertats, moltes de les quals van ser empresonades, i moltes, també, assassinades.

Intervindran:

Pepi Rafel (TV-Clot Sant Martí) – Documental: Dona i afusellada, el doble oblit

Núria Ricart (Cr POLIS-UB) – Futur Monument a la Presó de Dones de Les Corts

Marta Mas (Comissió Memòria i Gènere Foment Martinenc) – El camp de la Bota, un barri amb doble repressió

En el decurs de l’acte es podrà veure l’exposicióDona i afusellada, el doble oblit

Cloenda de l’acte amb la Maga Glòria i vermutilla republicana

Il·lustració: Roser Pineda

Dissabte 9 d’abril de 2016 a les 11h, a Ca la Dona, carrer Ripoll 25 de Barcelona

Dedicarem la vermutilla republicana a la nostra entranyable amiga, gran, gran poeta… Montserrat Abelló, brindant amb un manhattan , per a totes que ho vulguin.

Captura-de-pantalla-2016-03-23-a-les-19.06.13Dilluns 11 d’abril, Lluís Llach i Eulàlia Reguant venen a xerrar a les Corts, organitza Anc Les Corts per la independència

a 19:30h al Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts, C Dolors Masferrer i Bosch, 33*35, bcn

 

 

———————————————————————————————————————

Feministes per la Independència (FxI) – @femviacat – Ca la Dona, Ripoll 25 Barcelona

http://feministesperlaindependencia.cat

Si vols rebre el correu de l’agenda feminisme+independència…apunta’t a la xarxa FxI: femviacat@gmail.com  (Què posem a l’agenda? Informacions enviades per dones FxI)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s