Feministes per la Independència

8M 2016 a Barcelona: TOTES EN LA DIVERSITAT. JUNTES CONTRA EL PATRIARCAT I EL CAPITAL!!

Deixa un comentari

cartell 8 març de les Dones de l'ANC

Feliç dia a totes! Avui ens veiem pels carrers d’arreu…

Les que estem per Barcelona…Avui anem a l’Acte institucional de la Generalitat de Catalunya, 17h, per escoltar la nostra companya Tània Verge!

Després cap a la Mani del 8M, inici Pl.Universitat, 19h…recorregut per via laietana fins a pl.sant Jaume.

Totes som totes

Les dones sabem que en els moments de noves constitucions la nostra presència i les nostres perspectives són crucials perquè aquests moments representen una finestra d’oportunitats per avançar en l’equitat, la justícia i la llibertat. És imprescindible, doncs, que les dones ens apoderem d’aquest procés fent que la veu de les dones sigui present en els debats i que aquesta veu sigui radicalment feminista.

Volem una república catalana lliure i feminista.

Volem dones lliures en països lliures.

Volem un país lliure, independent del patriarcat.

Per un procés Constituent Feminista… visca la lluita feminista!

8 de març 2016

hem participat al Manifest Comissió 8 de març 2016 Barcelona: llegir tot a web ca la dona

Les companyes de la Sectorial Dones de l’Assemblea Nacional Catalana presenten aquesta declaració en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones,….i la subscrivim:

Juntes per un país Lliure

Totes som totes diu el Manifest de la Comissió del 8 de març d’enguany al que la sectorial de dones ens hi hem adherit.

I nosaltres afegim que som moltes les dones que lluitem per una societat més justa i un país lliure perquè volem participar de la construcció d’una sobirania plena en tots els àmbits i sentits.

Una de les reivindicacions centrals del moviment feminista, ha estat donar valor a les aportacions i experiències de les dones, i és per això que aquest 8 de març volem més que mai que la veu de les dones sigui present en el procés constituent posant en valor el respecte de les diferències. Dones de diferents espais, procedències, accents… És imprescindible que totes prenem la paraula en aquest espai de construcció nacional perquè sense nosaltres que representem a més del 51% de la població no es pot construir la Republicana Catalana. Hem de ser-hi i volem ser-hi!

Per tant, us fem una crida a participar de la construcció nacional des de la lluita feminista, no només a les dones: a tothom. El país que volem l’hem de construir entre totes i tots des de la llibertat i l’equitat per tal que sigui socialment just i sostenible.

El país que volem ha de treballar per desenvolupar les polítiques que afavoreixin els drets de les dones a viure en plena llibertat i en igualtat de condicions, amb un estat que garanteixi la coresponsabilitat entre homes i dones en el treball de cura i de reproducció social. Coresponsabilitat per posar en valor els treballs de cura.

El país que volem ha d’eradicar totes les formes de violència masclista sempre des de la condemna més rotunda i treballant transversalment des de tots els àmbits per l’assoliment del què ha de ser una qüestió d’estat prioritària. Prou agressions!

El país que volem ha de ser socialment més just i equitatiu, respectant les diferències i reconeixent la diversitat com un element de cohesió, no de divisió. Per això defensem una educació pública, gratuïta, laica i de qualitat. Un espai coeducatiu que faci que el respecte a les diferències sigui l’eix vertebrador de la nova societat en construcció. Coeduquem per una societat socialment més justa i equitativa.

El país que volem ha de respectar la llibertat sobre el nostre propi cos. Cap llei ha de poder decidir sobre els drets que d’aquest cos se’n deriven sobre nosaltres. Són nostres. No de cap religió ni llei repressora. Volem decidir sobre el nostre cos.

El país que volem ha de saber reconèixer que l’hem construït entre totes i tots, i que les desigualtats salarials per raó de sexe no poden continuar formant part de la estructura socioeconòmica de l’estat. Iguals salaris pel mateix treball.

El país que volem ha de viure sense exèrcit i treballar per generar ponts de diàleg allà on hi ha conflictes. Ha de ser acollidor i no deixar fora cap persona sigui quina sigui la seva condició: totes i tots som ciutadania.

Aquest 8 de març trenquem un cop més el silenci que algú ens vol imposar i cridem ben fort:

llibertat, igualtat i independència!

Descarrega la Declaració 8M 2016 en pdf

Font: web Donesxlaindependencia

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s