Feministes per la Independència

Jornades Feministes 2016

Deixa un comentari

logo_alargado_transparente_web-300x200Hem presentat proposta a les Jornades Feministes juny 2016: Una Constitució Política Feminista de l’Estat

L’hem presentat comptant amb la Comissió antipatriarcal del SEPC i la Sectorial Dones de l’ANC.  Treballem per vincular altres grups i dones al procés de treball fins les jornades. Si t’interessa, contacta’ns!

“Juny 2016. Estem immerses en un procés constituent.
Les dones sabem que en els moments de canvi constitucional la nostra presència i les nostres perspectives són crucials perquè aquests moments representen una finestra d’oportunitats per avançar en l’equitat, la justícia i la llibertat. És imprescindible, doncs, que la veu de les dones sigui present en els debats i que aquesta veu sigui radicalment feminista, tal com subratlla el leitmotiv d’aquestes jornades.
És per aquest motiu que, davant la situació política actual, fem una crida a dones de diferents espais, experiències i procedències que vulguin treballar conjuntament per aconseguir que qualsevol procés constituent respongui a les necessitats i expectatives de les dones.

Un espai per juntar-nos diferents mirades, deferents veus, i prendre la paraula com a subjectes amb veu pròpia i formular una constitució feminista que obri el debat sobre temes fins ara silenciats de la discussió pública però que són vitals perquè qualsevol procés constituent ens permeti arribar a una constitució que ens sentim nostra i no sigui fruit d’un pacte entre homes del que en quedem excloses.

Una proposta de Constitució Política Feminista de l’Estat dirigida, com diuen les bolivianes de Mujeres Creando, al “país impossible que milers de dones construïm tots els dies”.

En definitiva, tant si es vol una república catalana independent com si es prefereix un nou encaix territorial dins l’Estat espanyol, com ens imaginem una constitució de les dones i per a les dones? Com seria una constitució feminista? Sens dubte, una constitució que ens garanteixi viure en llibertat, la sostenibilitat de la vida i el dret al propi cos en totes les seves dimensions. Proposem així una acció que és transversal als tres eixos de les jornades. Treballem juntes per aquesta constitució feminista!”

 

Quan i on: Jornades Feministes 2016, el 3, 4 i 5 de juny 2016 a Barcelona

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s