Feministes per la Independència

Crida global de les Dones per la Justícia Climàtica

Deixa un comentari

IMG-20151129-WA0028Ens sumem a la marxa mundial pel clima de diumenge 29/11 Volem un país lliure, net, viu i feminista! Anirem amb totes les companyes de Ca la Dona, que convoquen per anar juntes 11:30h pl.catedral de Barcelona (o 10:30h a ca la dona per fer cartells i esmorzar!). La #ClimateMarch és la gran mobilització ciutadana per pressionar als governs mundials reunits a la COP21 de París (Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic del 30 de novembre a l’11 de desembre 2015). En paral.lel a la COP21, el 5 i 6/12 hi haurà la Cimera dels Pobles pel Clima, a Montreuil, una zona d’acció pel clima a París i la manifestació del 12D en finalitzar la COP21.

SOM NENES I DONES DE TOTES LES EDATS, DE DIFERENTS ORÍGENS, DE TOTES LES REGIONS DEL MÓN;

Estem profundament preocupades per la manca de justícia i d’accions eficaces per prevenir el canvi climàtic per part dels líders mundials;

Estem preocupades per la creixent quantitat de grans catàstrofes causades per tempestes que maten persones, eradiquen espècies i destrueixen ecosistemes i mitjans de vida;

Estem preocupades per l’augment del nivell del mar i la desaparició de la superfície terrestre, a més de les greus pèrdues humanes i ambientals causades per inundacions, desertificació, acidificació de l’oceà, salinització de l’aigua, collites deficients, contaminació atmosfèrica, vessaments de petroli, contaminació per plàstic i d’una altra naturalesa, fosa de glaceres, estius amb pics rècord de temperatura i hiverns gelats, ciclons i tsunamis fora de temporada;

Estem preocupades per totes les dones i per les comunitats i els ambients en què vivim, incloses aquelles de nosaltres que provenim de terres indígenes i societats oceàniques, llocs que han estat els que menys han contribuït al canvi climàtic, però que han resultat els primers afectats i amb més intensitat;

Ens oposem a permetre que les corporacions controlin el nostre planeta, vulnerin els nostres drets o dictin sancions en un món que prioritza el creixement i l’avarícia per sobre dels drets humans, el treball digne i igualitari, els ecosistemes saludables i la distribució justa de la riquesa;

Estem preocupades perquè els governs del món prenen mesures molt lentament, amb molt poc esforç i sense l’ambició, el compromís o el finançament necessaris per aturar i revertir la crisi climàtica mundial;

Estem atònites, disgustades i indignades perquè el nostre futur i el futur dels nostres fills i filles i descendència, així com el de tots els éssers vivents i els ecosistemes, han estat abandonats pel curt termini, l’egoisme i la manca de visió, de lideratge i de voluntat política.

Ens oposem a permetre que les corporacions controlin el nostre planeta, vulneren els nostres drets o dictin sancions en un món que prioritza el creixement i l’avarícia per sobre dels drets humans, el treball digne i igualitari, els ecosistemes saludables i la distribució justa de la riquesa. Finalment, és crític el fet que, com a dones i nenes, no només afrontem el perill de greus impactes, sinó que també som claus per a la implementació de solucions reals que tinguin resultats reals.

Les dones hem de ser sòcies en parts iguals en la lluita contra el caos del canvi climàtic a nivell mundial!

Les dones del món hem de dir prou. És hora de prendre mesures urgents. Hem plantar-li cara al poder. Exigim un canvi.

Estem creant juntes un moviment massiu a favor de la justícia climàtica. Juntes ens comprometem a l’acció. Fem una crida a totes les dones, nenes i a tots els nostres aliats a què es comprometin amb nosaltres i s’uneixin al nostre Crida Mundial de les Dones per la Justícia Climàtica ia la Campanya 2015 de sis accions sobre sis temes en sis mesos amb la intenció de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, que tindrà lloc el proper mes de desembre a París.

Les dones i nenes expressarem les nostres preocupacions i presentarem les nostres demandes perquè es prenguin mesures justes i significatives sobre el canvi climàtic en tots els nivells i esferes possibles: local, regional, nacional i mundial.

Prendrem mesures a tot arreu: a les nostres llars, barris, comunitats, horts, caladors, llocs sagrats i de culte, organitzacions comunitàries, llocs de treball i escoles.

Farem notòria la nostra presència en els nostres parlaments, ambaixades i edificis governamentals locals; en les principals seus dels responsables de la contaminació per carboni i de les empreses d’energia; a les urnes, en els mitjans de notícies, en les xarxes socials ia les portes de tots aquells que tenen el poder de canviar la trajectòria de la injustícia climàtica.

Parlarem, cantarem, cridarem, ens alçarem i prendrem seient. Formarem grups de pressió, farem vigílies, protestarem, realitzarem bloquejos i barricades. Actuarem en els pobles més petits ia les ciutats més grans, a les muntanyes més altes, en els oceans i en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a París, França.

DONES REPRESENTANTS DE TOTES LES REGIONS DEL MÓN, CRIDEM A EL SEGÜENT:

. Canviar el sistema i evitar el canvi climàtic.

. Evitar l’augment de 1,5 º en la temperatura mundial.

. Assegurar la igualtat de gènere i els drets humans en totes les mesures  contra el canvi climàtic.

. Mantenir el petroli i els combustibles fòssils a terra.

. Canviar a l’ús d’energia 100% segura i renovable.

. Implementar l’eficiència energètica i mesures de conservació a tot arreu i per part de tots i totes.

. Reduir en forma urgent i dràstica els patrons de producció i consum de    totes les persones, especialment aquelles que més han contribuït a aquest problema al món desenvolupat.

. Comprometre els països desenvolupats a liderar la lluita contra la crisi climàtica ia brindar als països en desenvolupament els mitjans necessaris  per mitigar el canvi climàtic i adaptar-se a aquest, amb un esperit de solidaritat i justícia.

No li donem l’esquena al nostre bell planeta. No ens rendim a la batalla per donar-li un futur a totes les espècies. Mai ens rendirem a la nostra campanya a favor de la justícia climàtica.

Crida global de les Dones per la Justícia Climàtica. Signa el manifest!

Les companyes Marta Carrera i Mercè O-V han traduït el manifest de les Women for Climate Justice per la campanya Klimàtiques en acció endegada des del projecte de l’hort de Ca la Dona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s