Feministes per la Independència

7n Prou de violències masclistes

Deixa un comentari

7NMANIFXI15 víctimes de feminicidis a Catalunya (6 oficials i 9 no oficials, dels que 7 són familiars i 2 són criatures, 1 nena i 1 nen), dels 84 feminicidis al Regne d’Espanya, registrats aquest 2015 per Feminicidio.net

“La violència exercida contra les dones és la més alta negació dels drets humans i l’evidència del domini patriarcal que impedeix que les dones puguin assolir el seu ple desenvolupament com a éssers humans i com a ciutadanes de ple dret. Les violències vers les dones (violència masclista, mutilació genital femenina, violència sexual, la trata de dones etc.) no són una qüestió individual ni privada. Són una qüestió política i cal, per tant, que siguin una qüestió d’Estat.” (d’Un país independent del patriarcat. Col·laboració FxI pel El llibre dels colors,abril 2015 )

El 7 de novembre de 2015, a les 12h, dones i col·lectius feministes de tots els pobles del Regne d’Espanya marxem juntes a Madrid per exigir que la lluita contra les violències masclistes sigui una qüestió d’estat...A Catalunya tenim la Llei 5/2008, 24 abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista, reconeguda com a referent en aquesta temàtica, però que no s’està desplegant en la seva totalitat ni dotant dels recursos suficients per fer-la efectiva. És per això que a part de sumar-nos a la marxa col·lectiva 7N a Madrid, volem traslladar les mateixes reivindicacions i demandes al NOU Parlament de Catalunya per tornar-li a recordar que en aquest nou país que moltes feministes desitgem, no hi ha cabuda per la violència masclista. Cal que la lluita contra les violències masclistes sigui una qüestió d’estat! Volem una Catalunya lliure de violències masclistes !!!  veure Ca la Dona

Com dèiem aquest estiu… “Necessitem tots els recursos per a acabar amb aquesta violència que assassina també les nostres filles i fills per fer-nos més mal. Necessitem que d’una vegada per totes l’eradicació de la violència masclista sigui una qüestió d’Estat, que tothom se’n senti responsable. Políticament és una qüestió que afecta a totes les estructures d’estat (presents i  futures): serveis de salut, de justícia, policials i de seguretat, educatius, serveis socials, ocupació…per tant PROU RETALLADES en les polítiques de prevenció, detecció, reparació, protecció i lluita vers les violències masclistes!

De veritat ens podem permetre més dones assassinades a mans de marits, ex-marits, fills, familiars, ex-amics…es suïcidin o no desprès? Prou prejudicis i estereotips masclistes que reafirmen l’ordre social injust!

Prou agressions, prou maltractaments, prou explotacions, prou assassinats, prou complicitat, prou victimitzar-nos, prou d’ignorar a totes les que ja no hi són, prou terrorisme masclista, prou impunitat!

No tindrem un país lliure, si les dones no som lliures!

P.D. El feminicidi al codi penal del proper estat català!”

vullvolem4

Tota la info de la marxa 7n a la web Novembre Feminista

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s