Feministes per la Independència

Participem a la Festa de la Diversitat al Raval

Deixa un comentari

IMG-20150830-WA0000Divendres (4/09) vam anar a la Festa de la Diversitat, organitzada per la territorial de l’ANC a Ciutat Vella, a la Plaça dels Àngels (davant del MACBA), Raval de Barcelona.

Les companyes Erika Bel, Núria Casals, Dolors Majoral, Lluïsa Conillera i Ana Drets van pujar a l’escenari per presentar el nostre decàleg Per la República Catalana lliure, independent i feminista

Reclamar la llibertat nacional i la justícia social és insuficient. Sense acabar amb el patriarcat no aconseguirem una societat més lliure i justa. Com hem dit en altres ocasions, un nou Estat no és una condició suficient per assolir la igualtat de gènere i per protegir i ampliar els drets de les dones. Però sí que representa una oportunitat històrica per reformar i transformar les institucions econòmiques i polítiques així com les cultures i valors patriarcals que les sustenten.

Per fer un nou país millor per a totes i tots us presentem el nostre Decàleg (més avall)

El públic assistent a l’acte es va poder triar la còpia del decàleg entre 10 llengües disponibles  aranés, castellanoeuskara, galego, deutsch, english, français, italiano, turc … amb ajuda de les traductores Ainhize Lopez Agirregoikoa (euskara), Alba Alonso Álvarez (galego), Eva Möckel (deutsch), Flora Burchianti (français), Roser Faure Lliminyana (aranés), Tània Verge Mestre (english), Betti Mion (italiano).

IMG-20150904-WA0022 IMG-20150904-WA0018 IMG-20150904-WA0010Fotos de l’Acte a Ciutat Vella sobre la diversitat gràcies a Teresa Romeu, Mercè O-V, Glòria Roig

DECÀLEG

Per una República Catalana Lliure, Independent i Feminista

Volem construir un nou país millor entre totes i tots, des de la llibertat, la diversitat i l’equitat i la sostenibilitat. Un país on la política transformadora de les dones sigui la Política.

Les dones som subjectes de dret en totes les etapes de la vida i sigui quin sigui el nostre origen.

1- L’eradicació de les violències masclistes ha de ser una qüestió d’estat en la República Catalana.

2- Ens cal un sistema nacional d’educació pública, gratuïta, laica, catalana, de qualitat i coeducadora des dels zero anys fins a l’etapa universitària.

3- Exigim el dret al propi cos, el dret a ser mares i a no ser-ho, el dret a la reproducció assistida independentment de l’opció sexual, el dret a l’avortament lliure, el dret a decidir la nostra sexualitat. Cap d’aquests drets s’ha de veure condicionat per les creences religioses.

4- Reivindiquem un Pacte Nacional per a les Polítiques d’Igualtat que les faci sostenibles, al marge de les conjuntures econòmiques i el color polític del govern.

5- Cal reconèixer i visibilitzar les dones i la seva contribució en tots els àmbits dels sabers,  treballs i pràctiques feministes. Les dones tenim tot el dret al reconeixement de la nostra genealogia feminista.

6- La sostenibilitat de la vida ha de ser al centre de la política en totes les seves dimensions: econòmica, ecològica, social, cultural, de solidaritat, intergeneracional, de pau i seguretat. Volem viure en un país lliure d’exèrcits, on la seguretat de la població es basi en el diàleg i les mediacions.

7- Els treballs de cura i de reproducció són responsabilitat de tota la societat. L’organització socioeconòmica ha d’incloure la co-responsabilització dels homes en aquests treballs. Hem de sostenir unes estructures públiques que garanteixin les condicions bàsiques per al benestar de tothom.

8- Exigim garantir l’equitat laboral i salarial, la fi de la divisió sexual del treball, l’eradicació de les totes les discriminacions a les treballadores i assegurar unes pensions dignes.

9- Reclamem un Estat laic que no s’adhereixi a cap religió on les creences religioses no influeixin en la legislació ni en les polítiques públiques.

10- Les dones hem de participar en el procés constituent, en la redacció de la Constitució, i en qualsevol espai de construcció nacional. Dones i homes hem de co-participar en tots els àmbits de decisió en paritat.

No hi ha llibertat nacional sense la llibertat de les dones!

Visca Catalunya Independent!

Feministes per la Independència #Tram82 eix #Igualtat #ViaLliure11S 2015
@femviacat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s