Feministes per la Independència

Un país independent del patriarcat. Col·laboració en El llibre dels colors

Deixa un comentari

fxillibrecolorsUn país independent del patriarcat és la nostra l’aportació a Tot un país per decidir. El Llibre de Colors per la República Catalana independent” a petició d’Esquerres per la Independència. La seva redacció ha estat un repte, doncs la demanda concreta era escriure un text de dues pàgines sobre Igualtat i això ens ha obligat a fer una gran síntesi del que per a nosaltres representa la perspectiva feminista com a eix transversal i fonamental en la construcció del país que volem per a totes i tots: just, sostenible, digne, democràtic, solidari, participatiu, equitatiu, paritari, sense violències…

Una concepció del món a través de mirades feministes és una mirada diferent del món. Sabem que el que no diguem nosaltres no sortirà a l’agenda política. Cal un canvi de paradigma perquè l’organització social, política i econòmica que governa el món, patriarcat i capitalisme salvatge de la mà, ens està portant a l’ecocidi global, sobrepassant tots els límits. Estem en temps convulsos on una minoria poderosa salvaguarda els seus privilegis gràcies a la connivència de bona part de governs i institucions locals, nacionals i internacionals. Però darrera hi ha també l’androcentrisme que menysté drets i llibertats, invisibilitza aportacions i desvaloritza els treballs i contribucions de les dones al sosteniment de la vida.

En aquest context, les catalanes i catalans reclamem una gran revolució democràtica per tal de poder esdevenir un estat nou. El reconeixement del dret d’autodeterminació nacional és indestriable del reconeixement del dret de la ciutadania a decidir-ho tot. No podem desaprofitar aquesta oportunitat de projecte col·lectiu il·lusionant. I no podem desaprofitar les aportacions de les feministes en aquest procés.

Aquest document que presentem esperem que faci reflexionar i contribueixi a posar al centre del nou estat el sosteniment de la vida, en relació responsable, solidaria i pacífica amb el nostre entorn. Apostem per la construcció d’un estat nou al món, capdavanter en la transformació social i democràtica. Aquest document és fruït del treball més extens que estem elaborant per tal de concretar el nostre somni: el país que volem les dones, resultat dels sabers, acumulats i compartits de les companyes feministes, pensadores, acadèmiques, activistes… a totes elles el nostre reconeixement. Comptem amb totes per fer realitat el somni.

page_1_thumb_largeA continuació us deixem l’enllaç des del que es pot descarregar o llegir el llibre online, web del llibret: http://construimel9pais.cat/llibre-dels-colors/

Bona lectura!

El llibre de colors ha estat presentat a Barcelona el 2 de maig, un projecte col·lectiu editat per Esquerres per la Independència, amb reflexions i propostes sobre educació, habitatge, sanitat, territori i medi ambient, justícia, energia, serveis municipals, pau, cooperació, economia, barris i ciutats, relacions laborals, corrupció, drets lgtb, banca pública, igualtat…fins a 18 capítols.

FxI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s